

## 6<sup>th</sup> Meeting of the CBE JU **Scientific Committee**

Date: 9 October 2024

9:00-17:00 CEST Time:

Meeting in

Brussels, CBE JU premises Brussels

**CBE JU contact:** SC@cbe.europa.eu (Pilar Llorente Ruiz de Azua)

## **Draft Agenda**

Time	Agenda item	Subject	Documents
09:00-09:05 (5 min)	1	Opening of the meeting Helena Vieira, SC Chair	
09:05-09:30 (25 min)	2	Welcome address Nicoló Giacomuzzi-Moore (CBE JU Executive Director) Rob Beekers, Chair of the CBE JU Governing Board and Chair of the BIC board John Bell, Vice- Chair of the CBE JU Governing Board and EC Director of Healthy Planet, DG RTD.B (recorded)	
09:30-09:40 (10 min)	3	Adoption of the minutes of the last meeting, confirmation of confidentiality and no Col and review of the "points for action" from the previous meeting Helena Vieira, SC Chair	Minutes 5 <sup>th</sup> SC meeting "points for action" of previous meeting
09:40-10:00 (20 min)	4	AWP2025 introduction Paraskevi Filippousi, EC DG RTD.B1(tbc) Samuele Ambrosetti, BIC (tbc) Pilar Llorente, CBE JU	EC & BIC joint presentation  AWP2025 draft
10:00-10:20	Coffee break (20 min)		
10:20-12:20 (2h)	5	SC advice on AWP2025: presentation and discussion of SC feedback to AWP2025 SC members & EC and BIC	SC feedback to AWP2025
12:20-12;50 (30 min)	6	SC task force on sustainability: recommendations for AWP2025 SC members & EC and BIC	SC task force on sustainability feedback
12:50-14:00	Lunch break (70 min)		
14:00-15:30 (60 min+ 30 min discussion)	7	<ul> <li>Update from CBE JU: programme progress</li> <li>Status of CBE JU 2024 priorities, 2025 priorities</li> <li>Status of Deployment Groups</li> <li>Call 2024 submission statistics</li> <li>CBE JU dashboard and KPIs reporting tool</li> <li>Communication activities</li> </ul> Nicoló Giacomuzzi-Moore, CBE JU ED Virginia Puzzolo, CBE JU HoP Elina Zicmane, CBE JU Communication Officer	CBE presentation







15:30-15:45	Coffee break (15 min)			
15:45-16:15 (30 min incl. discussion)	8	<ul> <li>Updates from EC on CBE JU-related activities</li> <li>Update on the Biotechnology and Biomanufacturing Initiative follow-up,</li> <li>Update on the Bioeconomy Strategy revision (public consultation preparations+ discussion on CBE JU community engagement)</li> <li>Wim Haentjens, EC Tomasz Calikowski, EC</li> </ul>	EC presentation	
16:15-16:45 (30 min incl. discussion)	9	Updates from BIC on CBE JU-related activities  Dirk Carrez, BIC Executive Director	BIC presentation	
16:45-17:00		AOB		
17:00		Closure of the meeting SC Chair		