

5th Meeting of the CBE JU Scientific Committee

Date: 6 June **Time:** 9:30 – 16:00

Meeting: Brussels, CBE JU premises (possibility to join online)

CBE JU contact: SC Secretariat: SC@cbe.europa.eu

Draft agenda

Time	Agenda item	Subject	Documents
9:30-9:35 (5 min)	1	Opening of the meeting (Helena Vieira, SC Chair)	
9:35-9:50 (15 min)	2	Welcome address Nicoló Giacomuzzi-Moore (CBE JU Executive Director) John Bell, Vice-Chair of the CBE JU Governing Board and EC Director of Healthy Planet, DG RTD.B Dirk Carrez, BIC Executive Director	
9:50-10:00 (10 min)	3	Adoption of last meeting minutes, confirmation of confidentiality and no Col, review of the "points for action", including the setting up of a SC task force on sustainability and circularity aspects. Helena Vieira, SC Chair	Minutes of previous meeting and "points for action"
10:00-10:35 (35 min)	4	Programming 2025: MAP update and first list of topics for AWP2025 Paraskevi Filippousi, EC DG RTD.B1 Samuele Ambrosetti, BIC	EC&BIC joint presentation on revised MAP and 1 st draft AWP 2025
10:35-10:55 20 min incl. discussion	5	Other updates from EC: Biotech & Biomanufacturing initiative & Horizon Europe Cluster 6 Work Programme preparations (synergies with CBE programming) Tomasz Calikowski, EC DG RTD.B.1	EC presentation
10:55-11:10		Coffee break	
11:10-13:10 (120 min)	6	SC advice on AWP2025: Short introduction from the Chair and discussion per type of action SC Chair & SC members	SC feedback to AWP2025
13:10-14:10		Lunch break	
14:10- 15:30 (80 min, incl. discussion)	7	Update from CBE JU: programme progress Nicoló Giacomuzzi-Moore, CBE JU ED Virginia Puzzolo, CBE JU HoP Elina Zicmane, CBE JU Communication Officer Status of CBE JU: Priorities for 2024, deployment groups, & main achievements (AAR 2023) Call 2023 results, including the new signed projects, and update on the widening strategy & its action plan Communication activities and materials	CBE JU presentations
15:30-15:50 (20 min incl. discussion)	7	Update from BIC on CBE JU related activities Dirk Carrez, BIC Executive Director	BIC presentations
15:50	End of the meeting		



