

## 4<sup>th</sup> Meeting of the CBE JU **Scientific Committee**

18 October 2023 Date:

9:30-16:00 CEST Time:

Meeting in

Brussels, CBE JU premises Brussels

SC@cbe.europa.eu (Pilar Llorente Ruiz de Azua, Lucia Fernández **CBE JU contact:** 

Martínez).

## **Agenda**

Time	Agenda item	Subject	Documents
09:30-09:35 (5 min)	1	Opening of the meeting (Helena Vieira, SC Chair)	
09:35-09:55 (20 min)	2	<ul> <li>Welcome address</li> <li>Nicoló Giacomuzzi-Moore (Acting CBE JU Executive Director)</li> <li>John Bell, Chair of the Governing Board and EC Director of Healthy Planet, DG RTD.B (tbc)</li> <li>Dirk Carrez, BIC Executive Director</li> </ul>	
09:55-10:05 (10 min)	3	Adoption of the minutes of the last meeting, confirmation of confidentiality and no Col and review of the "points for action" from the previous meeting (Helena Vieira, SC Chair)	Minutes 3 <sup>rd</sup> SC meeting "points for action" of previous meeting
10:05-10:25 (20 min)	4	AWP2024 introduction (CBE, EC, BIC)	AWP2024 draft
10:25-10:45	Coffee break		
10:45-12:45 (2h)	5	SC advice on AWP2024: presentation and discussion of SC feedback to AWP2024 (SC members & EC and BIC)	SC feedback to AWP2024
12:45-14:00	Lunch break & networking (75 min)		
14:00- 14:20 (20 min including Q&A)	6	Other updates from BIC on CBE JU-related activities (Dirk Carrez, BIC Executive Director)	BIC presentation
14:20-14:40 (20 min including Q&A)	7	Other updates from EC on CBE JU-related activities (Win Haentjens, EC-RTD, Unit B.2)	EC presentation
14:40-15:25 (30 min+15 min discussion)	8	CBE JU's last developments (CBE JU 2024 priorities, call 2023 submission statistics, widening participation strategy, information about stakeholder forum, etc.)	CBE presentation
15:25-16:00		AOB	
16:00		Closure of the meeting (SC Chair)	



