

## 2<sup>nd</sup> Meeting of the CBE JU Scientific Committee

**Date:** 9 Nov 2022

**Time:** 10:00-17:45 (CET)

Meeting in Brussels

Online (Microsoft Teams)

CBE JU contact: SC Secretary, Pilar Llorente <a href="mailto:sc@cbe.europa.eu">sc@cbe.europa.eu</a>

## **Draft agenda**

Time	Agen da item	Subject	Documents
10:00-10:05 (5 min)	1	Opening of the meeting (Helena Vieira, SC Chair)	
10:05-10:20 (15 min)	2	<ul> <li>Welcome address</li> <li>Nicoló Giacomuzzi-Moore (CBE JU Executive Director)</li> <li>John Bell, Chair of the Governing Board and EC Director of Healthy Planet, DG RTD.B</li> <li>Dirk Carrez, Executive Director of BIC</li> </ul>	
10:20-10:30 (10 min)	3	Adoption of the minutes of the last meeting, confirmation of confidentiality and no Col and review of the "points for action" from the previous meeting (Helena Vieira, SC Chair)	Minutes of previous meeting and "points for action"
10.30-11.05 (20 min + 15 min discussion)	4	Presentation of the CBE JU Programming procedure (EC, BIC and CBE JU Programme Office)	Programming procedure endorsed by GB
11:05-11:20		Coffee break	
11:20-12:20 (10min + 50 min)	5	AWP 2023 structure and timing (CBE JU Programme Office) AWP 2023 Topics part (EC and BIC)	Draft AWP2023
12:20-13:20 (60 min)		Lunch break	
13:20-13:50 (30 min)	6.1	SC advice on AWP2023 – presentation Presentation of SC feedback (Helena Vieira, SC Chair)	
13:50-15:50 (120 min)	6.2	SC advice on AWP2023 –Discussion (All) Chair to structure & moderate the discussion to finalize SC consolidated advice on AWP2023	
15:50-16:00		Coffee break	
16:00-16:30 (20 min +10 min discussion)	7	Update from CBE JU: programme progress (CBE JU Programme Office) - Overview of CBE JU status & priorities for 2023 (milestones accomplished, upcoming activities, deployment groups, etc)	CBE JU presentation





		- CBE JU Call 2022: submission statistics and overview of the timeline	
16:30-17:00 (20 min+ 10 min discussion)	8	Update from EC on CBE JU related activities	
17:0017:20 (10 min+ 10 min discussion)	9	Update from BIC on CBE JU related activities - Summary of major BIC activities - Overview of BIC action plan 2023 Dirk Carrez, BIC Executive Director	
17:20-17:35 (15 min)	10	Open discussion SC members invited to propose topics of interest	
17:35- 17:50		Closure of the meeting and online drink together	
17:50	End of the meeting		